top of page
DJI M300 RTK met DJI Zenmuse H20T tijdens de vlucht.18.jpg

TECHNIEK

Technische ondersteuning

De techniek achter drones, payloads en randapparatuur ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Daardoor neemt ook de complexiteit van de apparatuur en de hoeveelheid data toe. Vortex Technology Services volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en biedt u een eerlijk en transparant advies over de technische uitdagingen van uw materiaal. Heeft u vragen over de werking van een bepaalde sensor? Staat u op locatie en kan de vlucht om technische redenen niet worden gestart? Moet uw vloot voorzien worden van de laatste firmware? Vortex Technology Services biedt technische ondersteuning op afstand of op uw locatie.

Technische keuring

Om uw drone te kunnen inzetten voor operaties met een hoog risico kan het vereist zijn om een technische keuring uit te laten voeren door een derde partij. Een technische keuring omvat o.a.:

- Volledigheid en conformiteit van de (technische) documentatie

- Controleren van bekabeling, modules en payloads

- Testen van de vliegprestaties, functies en failsafes

- Een vliegtest

Vortex Technology Services neemt dit gehele proces voor u uit handen en zorgt voor een snelle afhandeling. Op die manier kunt u zich blijven richten op uw werkzaamheden en beperkt u de inzet van uw eigen personeel.

d7f1bc2d-e96e-4a83-aadc-a1939e0d72d2.JPG
bfe7204d-0d74-4869-b8b9-ea012d918a4b.JPG

Technische analyse

Onbemande luchtvaartuigen gebruiken een veelvoud aan sensoren om een vlucht goed te kunnen uitvoeren. Doordat de bestuurder zelf niet aan boord is van het luchtvaartuig is het essentieel dat de gebruiker kan vertrouwen op de sensoren. Gyroscopen, accelerometers, barometers, zenders, ontvangers, GNSS (Global Navigation Satellite System) systemen en kompassen zijn slechts een beperkte opsomming van het aantal sensoren. De werking of stabilisatie van verschillende payloads gebruikt in veel gevallen ook data uit het luchtvaartuig om correct te kunnen functioneren. Het is dus ook erg belangrijk om de data te begrijpen, en ervoor te zorgen dat fouten of afwijkingen in het systeem tijdig gedetecteerd worden. 

Vortex Technology Services is specialist op het gebied van de technische data die wordt ingewonnen uit onbemande luchtvaartuigen en/of payloads en voorziet in de technische analyse. Tevens voorzien wij in rapportage voor complete afhandeling van uw vraag en maken indien gewenst een onafhankelijk rapport naar aanleiding van een incident of crash. Zo weet u exact wat zich heeft afgespeeld en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. 

vortex-drone-data-graph.png
vortex-drone-data-graph-2.png

Technisch advies

Snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van drones, payloads, software en randapparatuur kunnen het moeilijk maken om de juiste keuzes te maken. Middels onze jarenlange ervaring op technisch gebied adviseren wij u over de mogelijkheden en beperkingen van het materiaal. 

Wij gaan graag met u op zoek naar de specificaties en eisen die u aan het product stelt en geven een onafhankelijk advies. Zo kunt u met vertrouwen aan de slag. 

Integratie

Drones bieden een dynamisch platform waarmee data van sensoren (payload) kan worden ingewonnen op moeilijk bereikbare plaatsen. In veel gevallen is dit een RGB camera maar het spectrum aan andere sensoren/payload groeit snel. Zo wordt dagelijks gebruik gemaakt van o.a.:

- Infrarood

- LIDAR (Light Detection And Ranging)

- Gas detectoren

- Multispectrale sensoren

- Hyperspectrale sensoren

- Verlichting

- Audiosystemen

- Leveringssystemen (bezorging, levensmiddelen, noodmiddelen) 

- 4G en 5G systemen

- Veiligheidssystemen (parachutes etc.)

De vraag naar betere, snellere en nieuwere sensoren voor gebruik in combinatie met drones neemt toe. Hierdoor neemt ook de complexiteit van de data en integratie met de drone toe. Vaak werkt u namelijk met apparatuur van verschillende fabrikanten tegelijk, met ieder hun eigen protocollen en taal. Om ervoor te zorgen dat uw data veilig en correct wordt ingewonnen is het van belang dat de verschillende modules goed met elkaar communiceren en samenwerken. 

 

Vortex Technology Services begeleidt u in het volledige proces middels onze jarenlange ervaring en expertise. Wij kijken naar de technische en operationele uitdagingen en zorgen voor een feilloze integratie met uw materiaal.

 

Wij zijn bekend met de laatste technieken en innovaties van toonaangevende fabrikanten en zoeken naar de beste mogelijkheden voor de integratie van sensoren met uw materiaal. Wij kijken o.a. naar:

- Massa en balans van het luchtvaartuig

- Mogelijkheden met betrekking tot bediening van de sensor

- Verwerking van data (on-board en post-processing)

- Integratie van hard- en software

- Uitsluiten van interferentie tussen verschillende componenten en modules

- Uitvoeren van grond- en vliegtests inclusief rapportage

bottom of page