top of page
DJI M300 RTK with DJI Zenmuse H20T shot from below during flight.

ONDERSTEUNING

Vluchtvoorbereiding, uitvoering en afronding

Een goede operationele voorbereiding is essentieel voor de veiligheid en kwaliteit van uw project. U heeft te maken met verschillende autoriteiten en overheidsorganen en dient in sommige gevallen uw vluchten aan te melden. Tevens bent u druk in gesprek met uw klant om de eisen van door u geleverde producten te inventariseren. 

Vortex Technology Services draagt volledige zorg voor de operationele voorbereiding, uitvoering en afronding van uw project. In samenspraak met u bespreken we een plan van aanpak waarin wij de volgende factoren meenemen:

- Benodigde certificering, materiaal en opleiding

- Locatie

- Luchtruim

- Omgevingsfactoren

- Dataorganisatie en verwerking

- Operationele documentatie

- Risicomanagement 

Map with drone no-fly zones in the Port of Rotterdam

Piloot (Pilot in Command)

De Pilot in Command (PIC) is te allen tijde verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van de gehele operatie. Daarom is het belangrijk om een vertrouwd, representatief en ervaren persoon de leiding te geven over uw project. Het is tenslotte uw visitekaartje naar de klant en autoriteiten. Vortex Technology Services voorziet in PIC's voor uw organisatie ter ondersteuning en/of uitbreiding van uw personeelsbestand.

Wij werken graag uit uw naam en werken volgens uw protocollen en procedures. Indien gewenst werken in uw bedrijfskleding en volgens de gedragseisen die u stelt. Wij zijn het verlengstuk van uw organisatie. 

Onze piloten werken conform de hoogste standaarden voor het werken met onbemande luchtvaartuigen op locaties met hoog risico zoals haven- en industriegebieden, stedelijk gebied en gecontroleerd luchtruim (CTR). Onze piloten zijn minimaal in het bezit van een RPA-L brevet, LAPL medische keuring en een VCA VOL certificaat. 

RT Operator

Voor vluchten binnen de civiele CTR (Control Zone) gebieden is het vereist om tweezijdig radiocontact te onderhouden met de betreffende luchtverkeersleiding (LVNL). Deze communicatie mag alleen worden gevoerd door een gebrevetteerde piloot met de RT (Radio Telephony) toevoeging op zijn/haar brevet. Tevens dient hiervoor een GoDrone missie te worden aangemaakt en een FPL (Flightplan) worden ingediend. Wij regelen de voorbereidingen, personeel en materiaal voor uw projecten binnen de CTR gebieden. 

ICOM RT set for communmication with the Air Traffic Services close up shot.
bottom of page