Flyability-Elios2-industry.jpg

FLYABILITY

Flyability

Het Zwitserse bedrijf Flyability ontwikkelt drones en randapparatuur die het mogelijk maakt om vluchten in risicovolle, gevaarlijke en besloten ruimtes uit te voeren. Flyability is al jaren marktleider op het gebied van indoor inspectie drones en heeft met de komst van de Elios 1, en later de Elios 2, een platform op de markt gebracht dat drone operaties naar een hoger niveau tilt.

Visie

Door het mogelijk te maken dat drones veilig kunnen worden gebruikt in steden, in gebouwen en in contact met mensen, maakt het nieuwe interacties en diensten met drones mogelijk en lost het de twee meest kritieke problemen van een van de snelst groeiende industrieën op: risico's op botsingen en verwondingen.

Missie

Het hoofddoel van Flyability is om de inzet van mensen op gevaarlijke en moeilijk bereikbare industriële plaatsen zoveel mogelijk te beperken. Door gebruik te maken van robotica kan de inzet van mensen die worden blootgesteld aan gevaren worden beperkt tot een minimum. Hierdoor wordt het werk veiliger en wordt de downtime gereduceerd.

Flyability Logo NL

HARDWARE

vortex-flyability-elios2.png

Elios 2

De Flyability Elios 2 is het vlaggenschip uit de Flyability reeks. De Elios 2 is een drone die zonder problemen kan worden ingezet in besloten, gevaarlijke ruimtes zonder dat mensen de ruimte hoeven te betreden. 

De Elios 2 is voorzien van:

- Een beschermende kooi (400 mm) waardoor de Elios 2 collision tolerant is

- Sterke, schakelbare verlichting (10.000 lumen) waardoor externe verlichting overbodig is

- 4K RGB camera en 160x120 pixels infrarood camera

- Sensoren om positie te kunnen behouden op plaatsen waar geen GPS is

- Live Full-HD videoverbinding voor directe weergave van de camera op de drone

vortex-flyability-range-extender.jpeg

Range Extender

Een belangrijk aspect voor inspecties in besloten en complexe ruimtes is het signaal voor besturings- en bestandsoverdracht. Om ervoor te zorgen dat uw connectie met de drone veilig en volledig blijft, heeft Flyability de Range Extender uitgebracht. De Range Extender heeft een verlengde antenne met een kabel van 20 meter en een ingebouwde module om het signaal te versterken. Hierdoor kunt u veilig inspecties uitvoeren in besloten ruimtes die bestaan uit signaal-isolerend materiaal waaronder beton en steen. 

Elios2-in-action-tank-and-operator.jpg

SOFTWARE

Flyability Inspector

Met de Flyability Inspector software combineert, bekijkt, en analyseert u data van de Elios 2. Middels de software kunt u de data vanuit de infrarood camera met de RGB camera combineren, en kunt u uw POI's (Points Of Interest) eenvoudig terugvinden of toevoegen. Tevens kunt u vanuit de Inspector software o.a.:

- Videoframes exporteren naar snapshots (bijvoorbeeld t.b.v. verwerking tot Point Cloud)

- Automatisch POI's in een rapportage sjabloon exporteren.

- De oriëntatie en richting van de camera bekijken

Flyability Inspector 3.0

De Flyability Inspector 3.0 is een uitbreiding op de gratis Flyability Inspector software. De Inspector 3.0 software heeft geïntegreerde mogelijkheden om uw data om te zetten naar een Point Cloud. Vanuit deze Point Cloud kunt u zeer nauwkeurig de positie van POI's bepalen en vereenvoudigd de rapportering van uw data. Tevens kunt u de Point Cloud en de positie van de drone tegelijkertijd met het camerabeeld bekijken. Op die manier heeft u direct een overzicht van het object en weet u exact waar schades en defecten zich bevinden. 

DEMO

On-Site demo

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Elios 2 binnen uw asset? U kunt terecht bij Vortex Technology Services om een direct een praktisch overzicht te krijgen van de voor- en nadelen van de Flyability producten binnen uw werkzaamheden of op uw locatie. Wij verzorgen de gehele demo van A tot Z en nemen u mee in de workflow om de Elios 2 veilig en efficient in te zetten. De data die tijdens de demo wordt ingewonnen is uw eigendom en kunt u gebruiken voor verdere analyse of rapportage.

Neem contact met ons op om een demo in te plannen.

TRAINING

Introductory Training

Vortex Technology Services is een Flyability Authorized Training Center en traint uw personeel op de do's en don'ts voor vluchten met de Elios 2. Door middel van zowel theoretische als praktische training maken wij uw personeel binnen 1 dag bekend met de Elios 2 en Range Extender. 

Tijdens de training worden de volgende punten behandeld:

- (Technische) specificaties

- Voorbereiding

- Bediening van de Elios 2 

- Aandachtspunten van verschillende assets of locaties

- Praktische tips van ervaren piloten

- Verwerking en analyse van data

- (Klein) onderhoud en reparatie

- Gebruik van de Range Extender

Na succesvolle afronding van de Introductory Training kan uw personeel veilig met de Flyability producten op pad en is uw garantie geactiveerd wanneer er schade ontstaat door technische problemen. 

Neem contact met ons op om een Introductory Training in te plannen.

Flyability-elios2-in-action.jpg