top of page
DJI Mavic 2 Enterprise Advanced with spotlight shot from below during flight

CONSULTANCY

Snelle technologische ontwikkeling op zowel technisch als operationeel gebied maken het lastig om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Vortex Technology Services kijkt samen met u naar de beste oplossing voor uw organisatie en geeft eerlijk en transparant advies. 

De wet- en regelgeving voor het professioneel gebruik van onbemande luchtvaartuigen wordt vaak als complex ervaren. Dit is voor sommige bedrijven of organisaties een obstakel om drones te implementeren binnen hun werkzaamheden. Echter kunnen drones u helpen om uw organisatie:

- Veiliger te maken

- Operationele kosten omlaag te brengen

- Klaar te maken voor de toekomst

Wij zorgen voor een veilige en legale implementatie van drones binnen uw organisatie. 

Samen kijken wij met u naar de meest geschikte licentievorm voor uw bedrijf, personeel en materiaal en blijven u ondersteunen op alle vlakken. Wij geloven in hechte klantrelaties en begrijpen dat ons werk pas echt begint op het moment dat u operationeel bent. Om die reden kunt u ons zien als een betrouwbaar verlengstuk van uw bedrijf. Samen komen we verder.

WET- EN REGELGEVING

Nationale wet- en regelgeving

De hoogste licentievorm voor organisaties in Nederland is de RPAS Operator Certificate (ROC). Het ROC wordt toegekend aan een organisatie wanneer voldaan wordt aan een streng eisenpakket en biedt de meeste operationele mogelijkheden. Echter zijn de doorlooptijden lang en de kosten relatief hoog. Vortex Technology Services helpt u een overzicht te krijgen van de impact op uw bedrijf en biedt verschillende services om u zo spoedig mogelijk operationeel te krijgen. 

EU Wetgeving

Vanaf 1 januari 2022 valt iedere vlucht met drones onder de Europese wetgeving. Dit betekent dat uw organisatie, personeel en materiaal moet voldoen aan nieuwe eisen en standaarden. Welke eisen voor u van toepassing zijn is vooral afhankelijk van de categorie waarbinnen uw operatie valt. Er zijn 3 categorieën:

- Open (laag risico, beperkte operationele mogelijkheden)

- Specific (hoog risico, veel operationele mogelijkheden)

- Certified (zeer hoog risico, bemande luchtvaartstandaarden)

 

Samen met u kijken wij naar de beste categorie voor uw organisatie. Wij stellen een stappenplan op en bieden overzicht van de kosten, benodigde opleidingen en certificeringen en wij geven advies over de meest geschikte categorie voor uw organisatie.

Drone swarm long exposure shot of the drones in starting position before a lightshow
bottom of page